Exercicis per escoltar-nos millor a nosaltres mateixos

Avui he llegit una entrada molt interessant en el blog d’Edutopia sobre l’atenció plena i com implantar-la a l’aula. Volia compartir algunes de les propostes amb vosaltres. Cal aprendre a calmar la ment per poder obviar les múltiples entrades i distraccions que ens bombardegen constantment durant el dia per poder enfocar el pensament i regular les emocions.

15275412788_306e683537

L’objectiu és començar amb estones d’un minut, i de manera progressiva, arribar a realitzar les activitats durant cinc minuts.

  1. Respiració

Els alumnes apropen una mà al nas sense tocar-lo i posen l’altra mà sobre la panxa. Quan inspirin, es fixin en el moviment de la panxa. Quan exhalin, notin l’aire calent en l’altra mà. Mentre fan l’activitat pensaran en altres coses, suggerim que expulsin els pensaments exteriors amb les exhalacions.

  1. Colors

Visualitzem colors mentre ens centrem en la respiració. Inspirem un verd profund i exhalem un gris espès de fum. Els alumnes intenten imaginar els colors entrant i sortint del cos com si fossin núvols de fum. Si un alumne es troba en un procés de calmar-se després d’un moment d’agitació, es recomana que intenti expirar en vermell.

  1. Moviment

Pels més petits, ens posem drets i mentre inspirem aixequem un braç o una cama, l’estirem i la movem. També es recomana incloure un moviment amb cada inspiració i exhalació.

  1. Inspiració profunda

Inspirem mentre comptem fins a quatre, aguantem la respiració fins a vuit i expirem fins a dotze.

  1. Puja i baixa

Ens estirem a terra i respirem pel nas amb un objecte sobre la panxa.

Fixant-nos en com puja i baixa l’objecte permet estar més atent als pensaments, sentiments i decisions. Això ens dóna l’oportunitat de reflexionar sobre quins pensaments i sentiments ens són propicis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s