Mindfulness

presence-615648_640Darrerament estic llegint molts articles i entrades en blogs diversos sobre “mindfulness” o atenció plena. Avui he llegit una entrada al blog te@chthought que dóna consells sobre com iniciar un treball a l’aula de manera sistemàtica.

 

 1. Establir una rutina de silenci – cada dia hi ha un moment de silenci a l’aula, un moment per sentir el silenci i acostumar-nos a ell. Podem fer servir alguns sorolls per ajudar a crear aquests ambients de silenci. simplynoise ens ofereix n’alguns.
 2. Una estona per presenciar el present. No és un moment per reflexionar sobre que ens ha passat durant el dia ni sobre com ens sentim emocionalment, ens centrem en el present – observem amb tots els sentits – què sentim, què veiem, que olorem, sons, textures, colors, formes …
 3. L’estona de la respiració – durant uns minuts cada dia ens fixem en la nostra respiració per tenir-la més present.
 4. Compartim la compassió – tenir uns minuts durant el dia per desitjar-nos felicitat, seguretat, estima.
 5. Valorem la gratitud – tenir uns minuts per pensar en aquelles persones que ens han ajudat amb accions o paraules. Enregistrar-lo en forma de paraules, textos, dibuixos, audicions.

 

Penso que a l’escola hem de buscar el temps durant el dia per fer aquestes activitats i comprendre que són necessàries per a alumnes i mestres per igual.

 

Cal tenir molta paciència i anar introduint aquestes activitats poc a poc, explicant i contextualitzant cada cop que fem una activitat i estar oberts a les propostes de millora dels alumnes – espais i moments, per exemple.

Anuncis

2 thoughts on “Mindfulness

 1. Crec que és molt bo que tots plegats dediquem més moments a aquestes petites activitats que de ben segur ens donaran moltes satisfaccions i més capacitat per portar aquesta vida plena d’ensurts!

  Liked by 1 person

 2. Moltes gràcies María José. Cal anar aprenent a aturar-nos, a sentir el present, el silenci, tot allò que ens envolta per poder, com dius, portar aquesta vida plena d’ensurts, distraccions i preocupacions tòxiques.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s