En defensa de l’escola catalana

Fa 26 anys que treballo en una escola catalana. Tinc ara un passaport irlandès però vaig néixer a Irlanda del Nord, dins del Regne Unit. He tingut passaport britànic o irlandès en diferents moment, tant em fa.

Jo vull donar les gràcies a les persones que he conegut, que essent català parlants, m’han parlat sempre en català. De tots i totes he aprés una nova llengua que m’han obert les portes a una nova cultura.

Jo he viscut, tot i ser d’adult, el que pretén l’escola catalana, que tots els alumnes de Catalunya aprenguin les dues llengües de convivència de manera natural. És un model que funciona i que ha aportat molt a la societat actual del país. Les llengües són eines vitals per promoure la comunicació, la convivència i l’empatia.

No sé què passarà en els propers dies, però desitjo de tot cor que ningú fa mal a les escoles catalanes, models de convivència des de fa anys. Som i serem escoles catalanes.

Anuncis

2 thoughts on “En defensa de l’escola catalana

  1. Completamente de acuerdo contigo James en la importancia de los idiomas y la gran suerte que tenemos en Cataluña de que nuestros hijos crezcan bilingües, con todo lo que esto supone en el resto de aprendizajes. Por las mismas razones que tú expones me encantaría que tú hablaras siempre a nuestros hijos en tu perfecto inglés, idioma que les abrirá puertas y estudios de todo el mundo. Pero creo que ambos estaremos de acuerdo en que lo verdaderamente importante no es el idioma que utilicemos en la escuela sino lo que decimos, lo que mostramos con nuestras acciones, porque somos sus referentes y esto es una gran responsabilidad. Mamá de la Escuela Sadako.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s