Un dia assolellat

Avui ha estat un dia assolellat, un dissabte de calma. Després dels esdeveniments d’ahir a Catalunya, el meu país d’acollida, tinc la necessitat d’expressar el que penso.

Vaig néixer a Belfast l’any 1965. Vaig viure l’entrada de l’exèrcit britànic a Irlanda del nord al principis dels anys 70, en teoria per protegir la població nacionalista dels atacs dels unionistes britànics.

De nen jugava a tirar pedres als protestants, l’enemic. Enemic? Recordo, anys més tard, manifestar-me a favor dels presoners de la IRA en vaga de fam, el primer, Bobby Sands, era veí meu. Recordo escenes de violència i de morts.

Vaig presentar un escrit a un concurs per afavorir la convivència a Irlanda del nord. Vaig escriure un text sobre els missioners d’Irlanda que van portar el cristianisme de nou a molts llocs d’Europa després de la caiguda de l’imperi romà. I vaig suggerir que la unió de les dues illes britàniques dins d’una Europa unida seria una solució per al conflicte. Encara crec que una república britànica dins la Unió Europea seria la solució del conflicte irlandès i del Brexit.

Vaig marxar d’Irlanda del nord als 18 anys a viure i estudiar a Anglaterra. Després vaig venir a Barcelona, en part per viure en un país normal.

Amb els anys he vist que hi ha molts que pensen que no viuen en un país normal. Que Espanya no els representen. I hi ha molts altres que pensen que sí. He vist i he comprés les emocions de molts amics amb la proclamació de la república, he vist el contrari també.

Quan vivia a Irlanda del nord no havia Twitter ni Facebook ni Whatsapp. Les noves tecnologies ens han permès avançar en molts aspectes, però també poden fer molt de mal. Quan vaig llegir el tweet del Rufian sobre les 155 monedes de plata vaig pensar en com el President Puigdemont es devia sentir. Tota la situació actual em recorda la novel·la de Tom Wolfe, The Bonfire of the Vanities.

 

A l’escola ens esforcem per a ensenyar els alumnes que poden fer un món millor per a tots si actuem sempre des d’una mirada empàtica. Només des d’aquesta perspectiva podem donar l’oportunitat per aprendre i innovar per al bé de tots i totes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s